S dnou sa dá žiť:)

Ktoré to vlastne sú tie zásadotvorné?

02.06.2011 23:01

 

Podľa čínskej klasifikácie:

pH 10   1000x viac zásaditý

Silne ionizovaná alkalická voda, surový špenát, červená kapusta, karfiol, cibuľa, citróny, uhorky, morské riasy, asparágus,

pH 9   100x viac zásaditý

Olivový olej, mango, baklažán, šalát, sladké zemiaky, čučoriedky, kiwi, melóny grepy, repa, zelenina

pH 8   10x viac zásaditý

Jablká, jahody, mandle, paprika, avokádo, paradajky, medovica, čerstvé obilie, huby, čerešne, pomaranče, marhule, broskyne banány

pH7    neutrálny

Ľudská krv / pH7,3-7,4/, väčšina vody z vodovodu, margaríny, čerstvo nadojené mlieko, oleje okrem olivového

pH 6   10x viac kyslý

Mlieko, jogurt, ovocné džúsy, fazuľa, ryža, ustrice, kokos, ryby z chladných vôd, vajíčka, losos tuniak, čaj, kakao

pH 5   100x viac kyslý

Osolené maslo, ryžové koláčiky, pivo cukor, lentilky, zavárané ovocie, destilovaná voda

pH 4   1000x viac kyslý

Káva, väčšina orieškov, slivky, mlieko so zvýšeným obsahom tuku, krémové syry, popkorn, hovädzie mäso

pH 3   10 000x viac kyslý

Jahňacie, čierny čaj, čokoláda,ocot, víno, mäkkýše a kôrovce, pečivo, spracované – procesované jedlá, sóda, tabak, syry, jedlá z mikrovlnky

Vyhľadávanie

Kontakt

Dna-ako-choroba Ak máte otázky alebo dobré rady, prosím, napíšte mi.