S dnou sa dá žiť:)
Ktoré to vlastne sú tie zásadotvorné?
Podľa čínskej klasifikácie:
pH 10 1000x viac zásaditý Silne ionizovaná alkalická voda, surový špenát, červená kapusta, karfiol, cibuľa, citróny, uhorky, morské riasy, asparágus, pH 9 100x viac zásaditý Olivový olej, mango, baklažán, šalát, sladké zemiaky, čučoriedky, kiwi, melóny grepy, repa, zelenina pH 8 10x viac zásaditý Jablká, jahody, mandle, paprika, avokádo, paradajky, medovica, čerstvé obilie, huby, čerešne, pomaranče, marhule, broskyne banány pH7 neutrálny Ľudská krv / pH7,3-7,4/, väčšina vody z vodovodu, margaríny, čerstvo nadojené mlieko, oleje okrem olivového pH 6 10x viac kyslý Mlieko, jogurt, ovocné džúsy, fazuľa, ryža, ustrice, kokos, ryby z chladných vôd, vajíčka, losos tuniak, čaj, kakao pH 5 100x viac kyslý Osolené maslo, ryžové koláčiky, pivo cukor, lentilky, zavárané ovocie, destilovaná voda pH 4 1000x viac kyslý Káva, väčšina orieškov, slivky, mlieko so zvýšeným obsahom tuku, krémové syry, popkorn, hovädzie mäso pH 3 10 000x viac kyslý Jahňacie, čierny čaj, čokoláda,ocot, víno, mäkkýše a kôrovce, pečivo, spracované – procesované jedlá, sóda, tabak, syry, jedlá z mikrovlnky